Hva er Affiliate Markedsføring?

Affiliate markedsføring er en av de mest brukte måtene å selge produkter på internett. Det som er bra med å benytte seg av et affiliate nettverk er at flere parter tjener penger på ett produkt, dette er nemlig en firedelt industri som har tatt helt av.

Hvis du f.eks. skal selge et produkt, hvordan kan du få folk til å selge dette for deg? Jo tilby dem en del av salget. Det er nettopp dette affiliate markedsføring handler om, å tjene penger.

Så hvordan kan du som helt vanlig person tjene penger på noen andres produkter? Det er enkelt, i et affiliate nettverk blir produktet (merk: dette kan være fysiske produkter og produkter som bare finnes på datamaskinen, altså e-produkter) tatt inn og lagt til i nettverket. Da kan du eller hvem som helst som er medlem i nettverket få din personlige link som du kan spre via f.eks. en blogg eller sosiale medier som facebook.

Når noen da klikker linken og kjøper produktet vil du få provisjon av salget, og siden etterspørselen etter affiliates er hardt ligger dette ofte fra 50% og oppover. Det vil si hvis produktet kostet 500 kroner vil du få 250 kroner eller mer av salget.

Hvorfor går en selger med på å dele så mye av salget? Selgeren tjener kanskje mindre på hvert salg enn hvis han hadde tatt alt selv, men han kan igjen tjene 10 ganger mer hvis han bruker affiliates fordi han øker sjangsen for salg dramatisk, og mest sannsynlig vil han få det. Her ser du hvordan affiliate markedsføring fungerer:

penger, tjene penger, tjene penger på nett, tjene penger på blogg, tjene penger på bloggen, jobbe hjemmefra, jobb hjemmefra, penger på nett, tjene penger raskt, arbeide hjemmefra

Som sagt tidligere, affiliate markedsføring er en god måte å tjene penger på internett med og det er mange som faktisk jobber hjemmefra hver dag som affiliate. Har du en blogg eller en nettside er dette en ypperlig måte å tjene litt ekstra.

For mer informasjon les Affiliate Markedsføring